گزارش خبرنگار «جام‌جم» درباره استقبال مردم از آثار ادبی‌

شعر و داستان همچنان مشتری دارندگروه فرهنگ و هنر: طی سال‌های اخیر گلایه‌های پرشمار اهالی فرهنگ و ادب بویژه داستان‌نویسان و شاعران را از سطح نازل فروش آثار ادبی به کرات شنیده‌ایم، اما آنچه در بازدید از بیست و یکمین نمایشگاه کتاب تهران به چشم می‌بینیم، خلاف این ادعا را ثابت می‌کند. به گزارش خبرنگار ما، انتشاراتی‌هایی که به صورت تخصصی به نشر آثار ادبیات داستانی و شعر می‌پردازند و در میان جامعه به عنوان ناشران ادبی شناخته شده جا افتاده‌اند این روزها از شلوغ‌ترین غرفه‌های فروش کتاب هستند و انتظار می‌رود در 2 روز پایانی کار نمایشگاه و تعطیلات آخر هفته روند فروش آثار ادبی شتاب بیشتری نیز به خود بگیرد.
کد خبر: ۱۷۳۸۹۴
فروش آثار ادبی به گونه‌ای است که در موارد زیادی موجودی آثار در نمایشگاه  به پایان می‌رسد و در خصوص برخی کتاب‌های شناخته شده یا مولفان دارای شهرت، ناشران مجبور به ارجاع بازدید‌کنندگان به زمان‌های دیگر می‌شوند.

برخی ناشران نیز دست به ابتکار زده و با دعوت از نویسندگان و مترجمانی که کتاب‌هایی در نمایشگاه دارند، فرصت ایجاد تعامل مستقیم و شناخت رو در روی  پدیدآورندگان  آثار ادبی را فراهم می‌آورند.

با گذری بر غرفه‌های ناشران ادبی نظیر چشمه، افق، مرکز، ثالث، نی، ققنوس،آگاه، سوره مهر، آهنگی دیگر، دفتر شعر جوان، کارنامه،علم، نگه، سخن، شانی  و... می‌توان عطش مخاطبان برای  خرید آثار ادبی بویژه آثار ادبیات داستانی اعم از تالیف و ترجمه را مشاهده کرد، ضمن این‌که در موارد بسیاری مخاطبان بخصوص جوانان با نام پدیدآورندگان آثار و سیر نوشته‌های ادبی آنان آشنایی نسبی دارند.

نکته مهم در این میان انتقال درست و بموقع اطلاعات به مخاطبان است. مسوول غرفه یکی از انتشاراتی‌ها که به عنوان ناشر تخصصی شعر معروف است با تاکید براین‌که در رساندن اطلاعات نشر کتاب به مخاطبان دچار مشکلاتی هستیم، می‌گوید: مردم در خرید کتاب ریسک نمی‌کنند و به همین دلیل کتاب‌هایی را از نویسندگانی می‌خوانند که از آنها شناخت داشته باشند و نکته مهم این است که بتوانیم اطلاعات درست و به روز را به مردم برسانیم؛  چرا که احساس می‌شود بین عامه مردم و قشر روشنفکر فاصله‌ای ایجاد شده که بخشی از این فاصله تقصیر خود روشنفکران و بخشی به عهده رسانه‌هاست.

نکته مهم این است که فروش قابل توجه آثار ادبی به نویسندگان و ناشران معروف محدود نمی‌شود و در برخی غرفه‌ها که آثار شاعران و نویسندگان جوان همراه اطلاعات کافی از آثار آنان به مخاطبان ارائه می‌شود، می‌توان شاهد اقبال مخاطب به خرید آثار بود.

مسوول یک غرفه که بخش عمده آثار آن از شاعران و نویسندگان جوان و نه‌چندان مشهور است، در حالی که بخش‌هایی از آثار عرضه شده را برای مخاطبان می‌خواند و آنان را با سوابق شعری آنان آشنا می‌کرد به خبرنگار ما می‌گوید: این‌که مردم با شعر قطع ارتباط کرده‌اند، صحیح نیست. مردم به دنبال شعر خوب هستند و به نام‌های بزرگ و درشت کاری ندارند. شما شعر یا داستان یا ترانه خوب را از هر هنرمندی عرضه کنید و مردم را با آن آشنا کنید، شاهد استقبال علاقه‌مندان بخصوص جوانان برای خرید آن خواهید بود و مهم این است که روش ارائه این اطلاعات را کشف کنید؛ البته در کشور ما اغلب مردم به اطلاعاتی اعتماد می‌کنند که  به صورت شفاهی به آنها ارائه شده باشد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها